Favorit i repris
Bakade igår kväll Giant Chocolate Chip Cookie Cake som blev en favorit i repris som jag bakade förra året och lade upp receptet på.
Här kommer receptet igen för er som har missat det. Det blev i år även en succé och mina föräldrar smaskade glatt i sig kakan.
Giant Chocolate Chip Cookie Cake
175 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 ¾ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g mörk choklad, 70 %
100 g Dumle
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
2.
Vispa smör och de båda sockertyperna krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
3.
Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke, vänd sedan ner i smörsmeten.
4.
Hacka choklad och Dumle i grova bitar och vänd ner i smeten.
5.
Tryck ut smeten i formen och grädda i cirka 35 minuter.