Favorit i repris

 

Bakade igår kväll  Giant Chocolate Chip Cookie Cake  som blev en favorit i repris som jag bakade förra året och lade upp receptet på. 


Här kommer receptet igen för er som har missat det. Det blev i år även en succé och mina föräldrar smaskade glatt i sig kakan. 

Giant Chocolate Chip Cookie Cake
175 g rumsvarmt smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl råsocker
1 ägg
3 ¾ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g mörk choklad, 70 %
100 g Dumle
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform.
 
2.
Vispa smör och de båda sockertyperna krämigt. Tillsätt ägget och vispa lite till.
 
3.
Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke, vänd sedan ner i smörsmeten.
 
4.
Hacka choklad och Dumle i grova bitar och vänd ner i smeten.
 
5.
Tryck ut smeten i formen och grädda i cirka 35 minuter.
 








Bakning&lagning, Lovdagar | |
Upp